HomeHivern Carn rostida al forn

Carn rostida al forn

Posted in : Hivern, Nadal, Receptes d'Esdeveniments, Receptes d'Estacions on by : worldfoodweb

      

detalls

Per:

6 Persones

Temps:

1h 40m

Dificultat:

Fàcil

ingredients

  • 1,5 Kilograms d’agulla de vedella
  • 1 Pebrot vermell
  • 2 Cebes
  • 3 Caps d’all
  • 3 Pastanagues
  • 150 Mil·lilitres de conyac o brandi
  • Farigola i romaní
  • Sal i pebre negre recentment mòlt (al gust)
  • Oli d’oliva verge extra
  • 8/12 Patates per a rostir (depenent de la grandària)
  • Mantega

Preparació de la carn

  • Netegem bé el tros de carn de restes de greixos que puguin sobrar-li. En una cassola escalfem un doll d’oli d’oliva i afegim la carn. La daurem per totes les seves cares per a segellar-la.
  • Preescalfem el forn a 200 °C uns 10 minuts abans d’introduir la carn.
  • Retirem la carn de la cassola i la posem en una font de forn àmplia, Afegim les verdures, les cebes pelades i tallades en quarts, les pastanagues en trossos, les dents d’all i els pebrots en tires gruixudes.
  • Salpebrem les verdures i la carn i afegim unes branques petites de romaní i de farigola. Reguem amb el conyac i enfornem 30 minuts a 200 °C en la part central amb calor a dalt i a baix.
  • És important que col·loquem la peça de carn amb la part de greix cap amunt. Tant per al rodó com per a qualsevol altre tipus de carn que anem a rostir en el forn.
  • Retirem la font del forn, donem la volta a la carn i continuem l’enfornat 20 minuts més.
  • Traiem la font del forn, una vegada més i retirem la carn. En retirar-ho del forn el tapem amb paper d’alumini durant 10 minuts i ja estarà llest per a servir. Deixem la carn embolicada en paper d’alumini perquè assenti i no perdi calor. Quedarà amb una crosta una mica dura per fora i supertendre per dins.
  • Tornem a posar la font en el forn amb les verdures per a continuar el seu enfornat. Les verdures estaran llestes quan estiguin tova.

Preparació de les patates hasselbalk i presentació final

  • Per a preparar la guarnició de patates Hasselbalk, hem de triar les patates adequades. És aconsellable triar grandàries similars en totes les patates, així els temps d’enfornat seran els mateixos i quedaran totes cuinades de forma uniforme.
  • Comencem rentant-les molt bé les patates. Una vegada netes i seques procedirem a fer-los els característics talls de les patates. Es tracta de laminar les patates sense arribar amb el tall a la seva base.
  • Per a facilitar aquest procés podem col·locar uns palets com a suport per a així no arribar mai a la base de la patata. Col·loquem les patates en una font apta parteixi forn i reservem.
  • En un bol barregem la mantega lleugerament fosa, amb les fulles petites de romaní i un polsim de sal i pebre. Removem bé.
  • Untem les patates amb abundant quantitat de la pasta de mantega. Enfornem les patates amb el forn prèviament calent a 200 °C durant 40 minuts, fins que estiguin al punt.
  • Servim la carn amb les patates i les verdures rostides.