HomeDia d'Acció de Gràcies Pastís de Carbassa

Pastís de Carbassa

Posted in : Dia d'Acció de Gràcies, Halloween, Nadal on by : worldfoodweb

      

Es tradicional de la cuina Nord-Americà, on es prepara generalment a finals de tardor i a principis d’hivern, especialment per Halloween, Día d’Acció de Gràcies i Nadal. 

Detalls

Per:

8 Persones

Temps:

2:30h

Dificultat:

Fàcil

ingredients per la pasta brisa

  • 200 Grams de farina de rebosteria
  • 100 Grams de mantega
  • 1 Ou
  • 50 Grams de sucre glass
  • Un pessic de sal

INgredients per el farcit

  • 500 Grams de carbassa rostida
  • 150 Mil·lilitres de nata amb 35% Matèria Grassa
  • 150 Mil·lilitres de llet
  • 3-4 Grams de mescla de espècies, canyella, nou moscada, gingebre i clau
  • 3 Ous
  • 165 Grams de sucre bru
  • ½ Beina de vainilla
  • Un pessic de sal

pasta brisa

  • Posa en un bol la farina tamisada i afegeix la mantega freda tallada en petits cubs, barreja tots dos ingredients amb la punta dels dits fins a obtenir una barreja sorrenca.
  • Seguidament incorpora la sal i el sucre en les proporcions desitjades i l’ou, barreja amb les mans fins que la massa s’uneixi.
  • Fes una bola amb la massa i col·loca-la en un bol cobert amb film transparent per deixar-la reposar a la nevera durant una hora, així prendrà consistència.
  • Passat aquest temps, estira la pasta brisa amb el corró de cuina, procura fer-ho lentament perquè la massa no adquireixi temperatura, ja que es tornaria a estovar.
  • Col·loca a continuació sobre el motlle untat amb mantega, perquè el pas de la massa al motlle sigui més senzill, pots fer-ho amb l’ajuda d’un full de paper de forn, enrotllant la massa en el paper i desenrollándola sobre el motlle.
  • Una vegada que la massa està en el motlle ben ajustada, retalla les vores que sobresurten i punxa la base de la massa amb una forquilla, i enforna a 180 ºC fins que la pasta brisa estigui daurada i llista per omplir.

farcit

  • Per rostir la carbassa, després de rentar-la bé, obre-la per la meitat i forneja-la a 180 ºC fins que estigui tendra, així evites haver de pelar en cru que costa més, a l’estar rostida la pell es desprèn fàcilment.
  • Per preparar el farcit del pastís de carbassa, posa en el recipient de la batedora la polpa de la carabassa, la nata, la llet, les espècies, el sucre, les llavors de la beina de vainilla, la sal i els ous. Tritura fins a obtenir una crema lleugera i deixa reposar a la nevera.
  • Aboca el farciment de carbassa a la pasta brisa, introdueix-de nou per coure durant 35 minuts o fins que el pastís hagi quallat. Al retirarla, punxa amb una fina broqueta o un escuradents, encara que el farcit es mogui, si l’escuradents surt net, està feta.
  • Deixar entebeir una mica abans de treure del motllo i després deixa refredar totalment sobre una reixeta.