Torrijas

Posted in : Setmana Santa on by : worldfoodweb

      

detalls

Per:

8 Persones

Temps:

1h 20m

Dificultat:

Fàcil

ingredients

  • 1 Barra de pa
  • 1 Litre de llet
  • 60 Grams de sucre
  • 1 Pal de canyella
  • 2-3 Ous batuts
  • Oli d’oliva suau per fregir
  • Sucre addicional per empolvorar
  • Canyella en pols addicional per empolvorar

elaboració

  • La barra serà del dia anterior. La tallem en llesques de dit i mig de grosses en oblic perquè les llesques amb ou quedin de la forma tradicional com oblonga i reservem.
  • En un cassó posem la llet amb el sucre i el pal de canyella; portem a ebullició i apaguem el foc perquè no es surti. Deixem en infusió tapada dos minuts.
  • Posem les llesques de pa en una font gran que pugui contenir la llet, en una sola capa perquè es banyin bé. Aboquem la llet per sobre de totes elles, no cal que sigui tota.
  • Deixem que passin un parell de minuts i aboquem més llet si veiem que el pa xucla molta; el pa absorbeix una quantitat ingent de líquid, sempre més de la que un creu. Podem tornar a afegir una mica més de llet una altra vegada més. Potser no necessitem usar la totalitat de la llet, depèn de la mida i capacitat d’absorció de la barra de pa.
  • Deixem reposar les llesques una mitja hora en la llet i després ja podem passar a fregir-les.
  • Batem els ous en un plat fons i gran, i posem l’oli en una paella àmplia, almenys un dit d’oli. El escalfem a foc mig, fins a uns 170º-175º.
  • Deixem preparat un bol amb sucre addicional al qual afegirem canyella mòlta al gust, per després escampar les torrades segons surtin de l’oli.
  • Quan l’oli estigui calent anem prenent les llesques amb ou d’una en una i passant-les per l’ou abans de dipositar-les al oli. Cal tractar-les amb molt d’afecte perquè es desbaraten amb facilitat.
  • Fregim les llesques amb ou un parell de minuts per cada cara, mai més de dos o tres llesques amb ou alhora perquè no es refredi molt l’oli, fins que estiguin daurades, i les traiem a escórrer sobre de paper de cuina. Les empolvorem immediatament amb la barreja de sucre i canyella, i deixem que es refredin.